Родителите му – руснаците Алексей и Кристина Фляжникови, от около една

...
Родителите му – руснаците Алексей и Кристина Фляжникови, от около една
Коментари Харесай

Трогателно! 6-годишният Тимоха от Ахелой - малкият мъж с по-голямо сърце от много възрастни

Родителите му – руснаците Алексей и Кристина Фляжникови, от към една година са се включили към доброволците в Несебър и сигурно те го възпитават в съпричастност към хората в неволя

Малкият Тимоха – едно 6-годишно синеоко и усмихнато момченце, сподели, че има по-голямо сърце от доста възрастни хора и направи необикновен жест. Русначето, което е родено в България и живее със фамилията си в поморийското градче Ахелой, тук пораства и посещава детска градина, пожела да подари за потърпевшите от земетресението в Турция и Сирия спестяванията от детската си касичка – 12 лв. на стотинки.

Но когато схванал, че в пункта за дарения не одобряват пари, Тимоха се натъжил, по тази причина татко му заречен, че от негово име ще купи нещо значимо за потърпевшите хора и ще го прибави при даренията. И с цел да е удовлетворен малчуганът, даже написал записка, която указва кое е дарението на дребното момченце с огромното сърце, на неговия наследник Тимоха.

Родители на това прелестно дете са руснаците Алексей и Кристина Фляжникови, от към една година са се включили към доброволците от фейсбук групата „ Шофьори Несебър “ и вземат участие във всички благотворителни дела. Със сигурност точно те възпитават момченцето си да има такова положително сърце и да демонстрира съпричастност към хората в неволя.

Бащата Алексей тази година е бил Дядо Коледа в село Бата - дома за сираци и в дома за умствено изостанали деца, където доброволците са носили дарове на Коледа

А в този момент за акцията за Турция Алексей обикаля с персоналния си автомобил няколко обитаеми места да събира помощи, а през другото време остава с доброволците в склада, с цел да сортира облекла.
 Алексей, Кристина и Тимоха Фляжникови
*Снимката на Тимоха е оповестена с позволение на неговите родители, б. а.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР